Mézben pácolt csirkemell sütőtökkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Bocsánatot kérek attól aki nem szívleli , vagy már unja a sütőtökös recepteket, de én egyszerűen nem tudok vele betelni :))) Aki meg szereti annak ízlelőbimbó orgia lesz ;)

Hozzávalók 4 személyre:
Páchoz:

  • 3 ek olvasztott méz
  • 1 gerezd préselt fokhagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek citromlé

Saslikhoz:

  • 1 kisebb sütőtök hámozva, kockára vágva
  • 2 ág zsálya
  • törött citrom bors
  • 1 egész csirkemell filé
  • saslik pálcikák vízbe áztatva

Elkészítése:

A pác elkészítésével kezdünk, ami olvasztott méz, préselt fokhagyma, citromlé és olíva olaj keveréke. Ezt öntjük rá a falatnyi kockára vágott csirkemellekre, amit sózunk és borsozunk pácolás előtt. Hűtőbe téve pár órát pihentetjük. A saslik pálcákat vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A zsálya levélkéket letépkedjük.

Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával, erre tesszük a grill rácsot (megspórolunk egy mosogatást). A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Kezdődjön a tűzdelés: sütőtök kockával kezdünk, majd zsályalevél és egy hús következik és így tovább, ízlés szerint variálva (húsimádóknak 2 húskocka egymás után).

Egy serpenyőt felhevítünk és a kész nyársakat pár pillanat alatt elősütjük, épphogy megpiruljanak a feltűzdelt kockák (bezárjuk a finom pácleves nedvességet a húsokba), majd szép sorjában rácsra helyezzük, ecsettel páclével vékonyan átkenve, aranybarnára sütjük, a színes zöldséges saslik nyársakat. Zöldhagymás párolt rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat!