Sajtos-sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkemell filé
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 5 cl étolaj

A sajtmártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3 ek finom liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel. A sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.

A csirkemelleket olajozott, szárnyas fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka, majd a sajt szeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük és szorosan az alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 30-35 percet sütjük.
Sajttal-sonkával-göngyölt-csirkemell
A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!