Petrezselymes vargánya leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg vargánya gomba
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 csapott ek liszt
  • 2 tk só
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk petrezselyem
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

Az olajon megdinszteljük a megpucolt, felkockázott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megpucolt, megtisztított burgonyát és a megmosott vargánya gombát.

Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel meghintjük és vízzel felöntjük.

Amikor a burgonya megpuhult a lisztből és a piros paprikából rántást készítünk és besűrűsítjük vele a levest.