Tejszínes pulykafasírt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg. maradék pulykasült
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db. tojás
  • 1 ek. olaj
  • só, bors

Recept: A maradék húst kicsontozzuk és átdaráljuk, majd a tojással, és a tejszínnel összekeverjük. Addig gyúrjuk, míg a massza az összes levet felveszi, ezt ízesítsük fokhagymával, sóval, borssal. Vizes kézzel 4 db. cipót formálunk belőle, és kikent tűzálló tálba tesszük. A cipók tetejét megkenjük olajjal, és előmelegített forró sütőben fedetlenül, mérsékelt lángon kb. 30 percig sütjük. Bármilyen köret illik hozzá.