Kedvenc édesvízi halam a Süllő. Gyönyörű fehér a húsa, ami szinte szálka mentes.
Szerencsémre párom nagyon szeret horgászni, és hébe -hóba horogra akad egy-egy példány :)
Finoman fűszerezhető, nagyon kellemes harmonikus ízű halfaj.
Hozzávalók 2 személyre
A páchoz:
Elkészítése:
A hal tisztítása szerencsémre, nem az én feladatom :) konyhakészen, tisztítva kapom kézhez. A filézés nem ördöngös feladat, csak egy jó éles kés kell hozzá! Filmes segítséget itt találtok:
https://www.youtube.com/watch?v=blaLndFQIsA
2 evőkanálnyi olíva olajba reszeljük a fél citrom héját és belecsavarjuk levét. Sózzuk borsozzuk, grill fűszert keverünk hozzá és egy kenőecset segítségével, az előkészített hal szeletekre egyenletesen felkenjük. Hűtőbe pihentetjük 1/2 órát legalább.
Széles sütőpapír csíkokat vágunk és erre helyezzük a halfilé szeleteket, kevés olíva olajjal még meglocsolhatjuk, tépkedjünk rá rozmaring és kakukkfű levélkéket.Papír szélét mindkét oldalon boríték szerűen behajtjuk, a filére hajtjuk és a forró serpenyőbe csúsztatjuk.
2-3 percnyi sütés után megfordítjuk papírostól és újabb 2-3 perc alatt készre sütjük. Eközben egy másik serpenyőben pár csepp olíva olajon paprika szeleteket pirítunk.
Citromkarikákkal, friss paradicsommal, tartár mártással kínálhatjuk.