Tejszínes túrós szelet szilvával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 7  tojás
  • 35 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 0,5 l habtejszín
  • 30 dkg szilva
  • 15 dkg porcukor

Elkészítése:

A tojást a porcukorral, a citrom héjával és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük és kisütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk.

Elkészítjük a krémet. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot. A habtejszínt habbá verjük, és a felét összekeverjük a túróval.

Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rászórjuk a feldarabolt szilvát. Erre kerül a második lap és a krém másik fele. Befedjük a harmadik lappal, bevonjuk a maradék habtejszínnel. Minden szeletre habrózsát nyomunk és negyed szilvával díszítjük.