Fahéjas trüffel torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:

  • 25 dkg darált keksz (háztartási)
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaó

A trüffelhez:

  • 20 dkg tejcsoki (én 10-10 dkg ét- és tejcsokit használtam)
  • 1,5 dl habtejszín
  • 3 dkg margarin
  • őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítése:

A kekszes alaphoz a margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, míg teljesen fel nem olvadnak. Ekkor hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót és sima masszává gyúrjuk.

Egy papírral kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy legyen némi pereme is, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen (kb fél óra).

Ezalatt elkészítjük a trüffelt: a tejszínt meglangyosítjuk, a csokit pedig apró darabokra vágjuk és gőz fölött felolvasztjuk. Mikor a csoki felolvadt, hozzáadjuk a margarint, átkeverjük, míg teljesen el nem olvad. Fokozatosan hozzákeverjük a langyos tejszínt, majd megvárjuk, míg szoba hőmérsékletűre hűl.

Ha már kihűlt, rásimítjuk a megdermedt kekszes rétegre. Legalább 4 órára (jobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.