Nagyon szeretjük a tortilla chipset, így szerettem volna mellé valami kellemes mártogatóst készíteni, így az ízben gazdag Mexikói alapételre, azaz a salsára esett a választásom.
Férjem mindig ódzkodik az újdonságoktól, Ő a hagyományos ételek drukkere, de ez annyira ízlett neki, hogy jóízűen állva falatozta még frissében, mert a nagy tunkolás közepette leülni sem maradt ideje :D
Hozzávalók:
Elkészítése:
Kb 2 ek olajon megfonnyasztjuk az egyik hagymát, kevés vizet öntünk hozzá és nemsokkal utána elzárjuk, majd az 1 paradicsomot, a fokhagymát, a sót, cukrot, citromlevet és héjat, valamint a paradicsomszószt vagy ketchupot hozzáadva összekeverjük.
Ha koriander bogyót használunk, azt is keverjük bele, majd az egészet forgassuk át turmixgépben.
Amikor kész az alap, tegyük bele a másik kockázott paradicsomot, szeletelt hagymát
és az esetlegesen hozzá adni kívánt paprikát és csípős fűszereket.
Frissen totrilla chipsel (https://receptneked.hu/teszta/tortilla-hazilag/) fogyasztjuk vagy hűtőben fóliával letakarva és lehűtve, hidegen is fogyasztható.