Habos nuttelás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor
  • 15 dkg porcukor
  • 12,5 dkg margarin
  • kevés rum vagy rumaroma
  • fél üveg mogyorókrém
  • 1 cs cukrozott babapiskóta

Tetejére

  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése:

A piskótát elkészítjük. Még melegen megkenjük mogyorókrémmel és félre tesszük. A tejből és a pudingporból elkészítünk egy sűrűbb krémet, ha meghűlt hozzáadjuk a porcukrot, margarint, vaníliás cukrot, rumot és jó habosra kavarjuk.

Ketté vesszük a krémet és az egyik felébe kakaóport teszünk és jól összekeverjük. A mogyorókrémes rétegre rákenjük a vaníliás krémet, majd lerakjuk egy sor babapiskótával és ezt kicsit meglocsoljuk rummal. Rákenjük a kakaós krémet és végül a  tejszínhabot. A tetejét megszórjuk kakaóporral. Egy éjszakára hűtőbe tenni és másnap szeletelni. Jó étvágyat hozzá!