Csirkemellel töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 24 dkg tejföl
  • kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
  • cukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 fej lilahagyma

Páchoz:

  • mustár
  • gyros fűszerkeverék
  • íz-és húsvarázs
  • gulyáskrém

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni.

A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban megpirítjuk a húst.

A tésztát kinyújtjuk, kisebb darabokat veszünk belőle, ráhelyezünk egy evőkanál húst és egy evőkanál lilahagymát. Összehajtjuk a lángost és bő, forró olajban kisütjük.

9 db lett belőle.