Milánói húsos tekercs pennével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 cs milánói rafinéria
  • 1 cs szeletelt bacon
  • 1 tojás
  • 15 dkg gomba
  • 2,5 dl hideg víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrőlt bors
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A darálthúshoz hozzáadom a reszelt fokhagymát, tojást, sót, borsot és összekeverem. Nyolc egyforma kis rudat formálok belőle és egy-egy szelet baconba betekerem.

Egy kis hőálló tálba lerakom és 180 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.

A gombát felszeleteltem 2 kanál olajon megpároltam, hozzáadtam a milánói rafinériát, vízzel felöntöttem és 2-3 percig főztem, amíg besűrűsödött.

A sütőből kivett húsokra ráöntöttem, sajttal bőven megszórtam és visszatettem a sütőbe.

A kifőzött tésztával tálaltam.