Somlói kehelyben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • süteményvégek, ennek hiányában piskóta
  • 1 csomag csokoládés pudingpor
  • fél liter tej
  • 3 kanál cukor
  • 1 kanál kakaópor
  • ízlés szerint rum
  • 2 dl habtejszín
  • 3 dkg porcukor
  • pörkölt mogyoró

Elkészítése:

A sütemény végeket mindig elteszem a fagyasztóba és amikor szükséges kiveszem, a végek általában finom krémesek.

A tejszínt a porcukorral habbá verem. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, kakaóport is teszek bele valamint rumot, majd kihűtöm. A mogyorót megpörkölöm és apróra összetöröm, nem darálom.

Amikor kihűlt a puding, összeállítom a kelyhet. Alulra tejszín és puding erre mogyoró, a tészta darabok, majd ismét tejszín csoki krém mogyoró. A tetejét tejszínnel díszítem.