Amerikai krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 7 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • 13 ek víz

A krémhez:

  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz

Díszítéshez:

  • 3-4 dl habtejszín
  • reszelt csokoládé

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mérete kb.: 27 x 37 cm.)
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A pudingport a vízzel simára keverjük és sűrűre főzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tetejére a habtejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval jól megszórjuk. Ízlés szerint díszíthetjük mással is.