Pasta al tonno

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tonhal konzerv
  • 1 szardínia konzerv
  • 250 ml zsíros főzőtejszín
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 ek parmezán sajt
  • 2 ek vaj
  • 50 dkg spagetti
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • fekete olívabogyó

Elkészítése:

A konzerveket lecsepegtetjük, az összeset egy tálba öntjük és belekeverjük a főzőtejszínt, az olíva olajat és a parmezán felét. Sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyem zöldet adunk hozzá.

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük és egy száraz edénybe öntjük. Vajat adunk hozzá és teljes olvadásig kevergetjük . Hozzáadjuk a tonhalas masszát és megszórjuk a maradék parmezánnal és fekete olívabogyóval díszítjük.