Kötbullar – svéd húsgolyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 zsemle (vízbe áztatva)
  • 1 vöröshagyma felaprítva
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek mustár
  • bors
  • majoránna
  • oregánó (én provence-i fűszerkeveréket használtam hozzá 2-3 ek mennyiségben)

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat, majd enyhén nedves kézzel formázzuk apró húsgolyókat. Kevés forró olajon süssük kb 8 percig, majd tegyük félre.

A szószhoz ezúttal a svéd áruházban kapható tejszínes szósz alapport használtam, amit a leírás szerint készítünk el, víz és főzőtejszín kellett hozzá.

A burgonyapürét pedig azt hiszem nem kell leírnom.