Zöldborsós, juhtúrós felfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 230 g zöldborsó
  • 200 g tk liszt
  • nagy marék túró :)
  • pizza fűszerkeverék (bazsalikom, oregáno stb. )
  • 3 tojás + 1 fehérje
  • paradicsompaszta
  • tej/tejszín/tejföl/víz

Elkészítése:

A borsót, a lisztet, a túrót és a tojások sárgáját összekeverjük, fűszerezzük és a folyékony összetevővel megfelelő állagúra hígítjuk.

Ez azt akarja jelenteni, hogy nem szabad száraz liszt maradjon benne. Én most kb. 2 ek főzőtejszínt tettem bele, a többi víz volt.

A fehérjéket felverjük és beleforgatjuk a masszába.

Kivajazott tálba öntjük, a tetejét megszórjuk még egy kis túróval vagy sajttal, leöntjük paradicsompasztával és megszórjuk fűszerrel.

Én a legnagyobb lángon 40 percet sütöttem.