Károlyi saláta roston csirkecsíkokkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db burgonya
  • 1 fej saláta
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg csemege uborka
  • 1 szál póréhagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • porcukor
  • 4 db tojás
  • 40 dkg csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj

Elkészítése:

A burgonyát és a tojásokat megfőzzük. A paprikát, a fejes salátát, a póréhagymát, a csemege uborkát csíkokra a főtt burgonyát kockákra vágjuk. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.

A majonézt és a tejfölt összekeverjük, ízesítjük sóval, fehér borssal, citromlével, cukorral/ha szükséges/.

A csirkemellet az olajon szép pirosra sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A zöldségeket összekeverjük, leöntjük a majonézzel. A tetejére szórjuk a csirkecsíkokat és negyedekbe vágott főtt tojással díszítjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!