Hamis leveles puncsos roló

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg hideg, kemény margarin
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek 20 %-os tejföl
  • csipet só

Krém:

  • 1 csomag tutti-frutti, vagy puncsízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg krémsajt
  • 4-5 ek cukor
  • 15 dkg tortabevonó étcsokoládé

Elkészítése:

Lapos, téglalap alakúra formázzuk a tésztát, amit robotgéppel dolgozunk össze, mert így a kéz melege nem érinti, majd becsomagolva hűtőbe tesszük jó pár órára, de még jobb, ha előző nap készíthetjük el. A tésztát késsel elfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a két felét 30×40 cm-re, majd a hosszabb oldalán késsel felvágjuk 2 cm széles csíkokra.

A tésztacsíkot hengerre felcsavarjuk a csíkokat úgy, hogy tészta szélek kissé takarják egymást. Tepsibe helyezzük, és 200-210 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miután kivettük a tepsit, még melegen leszedjük a rolókat a hengerről. Hagyjuk kihűlni őket.

A pudingport egy kisebb lábosba tesszük, hozzáadunk 4-5 evőkanál kristálycukrot, majd lassan felöntjük 3 dl tejjel, közben csomómentesre keverve. Felfőzzük a szokott módon, amikor kész, levesszük a tűzről és belekeverünk 7 dkg vajat. Addig keverjük, míg egynemű krémet kapunk. Lehűtjük jó hidegre, majd a sajtkrémet is lazán hozzákeverjük.

Habzsák segítségével megtöltjük a rolókat. Olvasztott csokoládéval díszíthetjük úgy, hogy vagy csíkozzuk a tetejét, vagy a két végét csokiba mártjuk.

Tipp:

20-23 db lesz.
Többféle süteményt is készíthetünk ebből a tésztából, de újra gyúrni és nyújtani már nem szabad.