Csirkecomb fűszeres bundában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 mk curry
  • ½ l tej

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

Előkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál ketté vágjuk. Aki nem szereti a bőrét lehúzhatja. A combokat 2-3 helyen csontig bevágjuk /jobban átjárja a pác és könnyebben átsül./sózzuk. A fokhagymát és a chilit apróra vágjuk, a curryvel együtt elkeverjük a tejjel. A combokat egy mélyebb tálba tesszük,ráöntjük a fűszeres tejet és 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Még finomabb lesz a csirkecomb ha a pácolást előző nap elvégezzük.

Elkészítés: A combokat lecsöpögtetjük. Papír törlőn leszárítjuk majd a szokásos módon bepanírozzuk /liszt, tojás, zsemlemorzsa/ és bő olajban lassú tűzön megsütjük. A combokat petrezselymes burgonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!