Citromos kenyér

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 kis maréknyi aszalt vörös áfonya (opcionális)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipetnyi só

Tetejére:

  • 50 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A fehérjét verjük közepes keménységű habbá, majd kis adagokban tegyük hozzá a cukrot. Tovább mixelve fényesre dolgozzuk és hozzáadagoljuk a citromlevet és reszelt héját. A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a felaprított vörös áfonyával, majd ezt óvatosan forgassuk bele citromos masszánkba.

Öntsük sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába és kb 25 perc sütés után tűpróbával nézzük meg átsült-e a süteményünk. Rácsra téve hűtjük, majd olvasztott csokival locsoljuk tetejét.

A csoki dermedése után recés késsel szépen szelhető :)

Tipp:

Ismét tojásfehérje dömping a hűtőben . . . egy gyors és citromos ízt kedvelőknek kihagyhatatlan egyszerű süti receptet találtam.