Csirkemell roston „Budapest”raguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 20 dkg csirkemáj
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 2 db paradicsom
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk pirospaprika
  • ételízesítő
  • grill fűszer

Elkészítése:

A csirkemelleket szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon pirosra sütjük.
Csirkemell-Budapest-raguval-02
A hagymát, csirkemájat, paprikát, paradicsomot, gombát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a kockákra vágott csirkemájat és gyorsan átpirítjuk Hozzáadjuk a gombát. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt adunk hozzá. Ha a leve elpárolgott beletesszük a zöldborsót, paprikát és a paradicsomot is. Rászórjuk a pirospaprikát és együtt készre pároljuk.
Csirkemell-Budapest-raguval-01
Tálalásnál a ragut a húsra halmozzuk. Rizst vagy burgonyakrokettet adunk köretnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!