“Zsizell” süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Ezt a szupi receptet, egy szívemnek kedves Nógrád -megyei ismerőstől – Zsizelltől kaptam :)
Finom , költségkímélő és tartalmas sütemény. 
Hozzávaló :

Tésztához :

  • 10 ek liszt
  • 10 ek étolaj
  • 10 ek paradicsompüré
  • 10 ek cukor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • csipet só

Krémhez:

  • 1 l tej
  • 15 csapottt ek liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • egy csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 kupaknyi citromlé

Csokimázhoz:

  • 10 dkg csokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

Tésztagyúrás – A hozzávalóiból rugalmas állagú tésztát gyúrunk és 3 cipóra osztjuk, vékonyra nyújtva, egyenként lapokat sütünk belőlük (180C°-on 8-10 perc)

Nem kell a paradicsom pürétől idegenkedni! Finom pikáns ízt kölcsönöz majd a sütinknek és a tészta csodás színéről nem is beszélve.

Krémkészítés – A lisztet kevés tejjel csomómentesre keverem és a többi tejet hozzáadva sűrű pöfögős masszát kapunk. Kihűtjük és cukorral,vaníliával és egy kupaknyi citromlével robotgéppel krémet keverünk.

Lapokat szépen megkenjük és tetejére csokit olvasztunk vízgőz felett egy kis vaj társaságában. (máz nélkül, porcukorral szórva is finom:)
Hűtőben pihentetve pár óra múlva, forró vízbe mártott késsel, szépen szelhető :)