Hozzávalók :
Elkészítése:
Egy lábasban a tejet csipet sóval a mézzel összemelegítjük, beletesszük a kukorica darát és az 5 dkg kókuszreszeléket.Vaníliás cukorral és reszelt citrom héjával ízesítjük. Megfőzzük “pöfögős” sűrű masszánkat. Fedővel letakarva hagyjuk hogy a gőzben puhuljon még a kukoricadara. Lehűlt masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk és a maradék kókuszban meghempergetjük.
Behűtve a legfinomabb! Amennyiben titokban készíted és nem falja gombócozás közben a gyereksereg!
Nekem a kicsik segítettek, így bocsi, de nem érkeztem számolni hány darab gombóckára számítsatok végtermékként :) (talán-talán 25 db?)
Ízlésedre bízom mivel tálalod . . . egyszerűen csak porcukorral hintve is finom, én baracklekvárral és natúr joghurtba kevert vaníliás cukor és szeder keverékével kínáltam. Mindkét verzió sikert aratott :)