Őszibarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított és felaprított őszibarack
  • 1 l tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint méz
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1-1 kk őrölt fahéj és szegfűszeg
  • + 2-3 barack darabolva levesbetétnek

Elkészítése:

Minimál erőfeszítéssel pillanatok alatt elkészíthető. Mivel nyersen fogjuk fogyasztani, különösen fontos az alapanyagok frissességére fokozott oda figyelés!

Az őszibarackokat megmossuk, bundájuktól megszabadítjuk, feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. Kevés tejben feloldjuk a pudingport és a sűrítményhez keverjük. A maradék tejet, tejszínt és alapanyagokat is hozzá adagoljuk, ízesítjük. alaposan összekeverjük ,
majd turmixolt levesünkhöz a felkockázott barack darabokat is bele tesszük.

Tipp:

Tipp:

Hűtőben legalább 2-3 órát érleljük. Hidegen, tejszínhabbal, citromfűvel vagy menta levéllel díszítve kínálhatjuk.