Hozzávalók:
Tészta: (mely más sütik alapja is lehet, mint pl az almás, mákos, meggyes, túrós stb….)
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyiket egy 22*38 cm-es tepsibe nyújtjuk.
A töltelékhez a tésztát megfőzzük, majd kihűtjük és összekeverjük a dióval, lekvárral és a cukorral. A tölteléket az alsó lapra simítjuk, majd a másik kinyújtott lappal befedjük és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben,175 C°-on, kb 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Bár torta néven szerepel, szögletes variációban, tepsiben is készülhet, lásd a képen is :)
Ez a finom és laktató sütemény, leves mellé remek főételként szolgálhat.
Dédimamák sokszor készítette jénaiban, kerek formában sütve, kizárólag saját maga által gyúrt tésztából.
Mindig ámulattal néztem, hogy milyen rutinnal készült a tészta, melyet egy tészta készítő gép sem vághatott volna szebben! :)