Hozzávalók: (a bögre mérete 2 dl)
Tetejére:
Elkészítése:
A cukkinit gyaluljuk le és sózzuk meg, hogy a felesleges lé eltávozzon.
Keverjük ki a cukrot a margarinnal. Adjuk hozzá a tojást, majd az olajat is. A lisztben elkeverjük a sütőport majd ezt is hozzáadjuk.
Következhet a mák -melyből először kevesebbet adunk meglátjuk, hogy tudjuk keverni,- majd utána a citrom héjat illetve a joghurtot is hozzáöntjük. Végül jöhet a jól kinyomkodott cukkini.
Nyugodtan keverjük géppel az egészet, míg a liszt bele nem kerül kicsit magasabb, majd azt követően lassú, szinte csak keverő fokozaton.
Előmelegített sütőben kb 175°-on süssük sütőpapírral bélelt vagy kikent tepsibe, tűpróbáig.
Hagyjuk hűlni, majd a vízgőz felett felolvasztott, olajjal kevert tortabevonóval fedjük be a tetejét. Óvatosan bánjuk vele, mert omlós, és puha a tészta. Forróvízbe mártott, száraz késsel szeleteljük.