Ribizlis joghurtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 cs instant zselatin fix
  • 1 cs babapiskóta
  • 1 dl tej
  • 10 dkg ribizli

Elkészítése:

Rétegezzük egy jénai tálba, vagy kapcsos tortaformába a langyos tejbe áztatott babapiskótát. A habtejszínt verjük fel a cukorral, szórjuk bele a zselatint (nem kell melegíteni), majd adjuk hozzá a joghurtot és a vanília aromát.

A krémet öntsük rá a babapiskótára (rétegezhetjük többször is, míg a piskóta el nem fogy), majd szórjuk meg a leszemezett ribizlivel. Pár órára tegyük hűtőbe.