Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
Tészta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Jó sokáig, legalább 15-20 percig kell géppel kikeverni, amikor már jól megnő a térfogata és egész habos lesz. A lisztet elkeverjük a sütőporral és úgy forgatjuk össze a tojásos masszával. Kikent, kiszórt tepsibe megsütjük.
Krém: A tojásokat, kakaóval, liszttel, porcukorral és 3-4 ek tejjel jól elkeverünk. A maradék tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. Mikor felfőtt félre húzzuk és hozzá keverjük állandó keverés mellett a tojásos pépet. Állandóan keverve gőz felett sűrűre főzzük. Tűzről levéve hozzá adjuk a vajat majd kihűlésig keverjük.
A megsült, kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kicsit hagyunk a krémből, hogy kívülről is be tudjuk fedni vele a tortát. Tetszés szerint díszítjük.
Kiálló csokidarabos dísz:
Egy tálcát beteszünk a fagyasztóba. Utána tetszés szerinti mennyiségű csokit felolvasztunk egy kis edénybe (nem kell hozzá semmi, csak a csoki). Mikor folyós már, akkor kivesszük a fagyról a tálcát és tetszés szerint alakzatokat csorgatunk rá a csokiból. A hideg tálcán azonnal keményre vissza hűl a csoki, és az alakzatok könnyen levehetőek. Ezzel is díszíthetjük a tortát vagy bármilyen süteményt.