Nagyon csokis torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 ek liszt
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • pici sütőpor

Krém:

  • 2 tojás
  • 2 ek cukor
  • 3 ek kakaó
  • 20 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin vagy vaj

Elkészítése:

Tészta: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Jó sokáig, legalább 15-20 percig kell géppel kikeverni, amikor már jól megnő a térfogata és egész habos lesz. A lisztet elkeverjük a sütőporral és úgy forgatjuk össze a tojásos masszával. Kikent, kiszórt tepsibe megsütjük.

Krém: A tojásokat, kakaóval, liszttel, porcukorral és 3-4 ek tejjel jól elkeverünk. A maradék tejet a vaníliás cukorral felfőzzük. Mikor felfőtt félre húzzuk és hozzá keverjük állandó keverés mellett a tojásos pépet. Állandóan keverve gőz felett sűrűre főzzük. Tűzről levéve hozzá adjuk a vajat majd kihűlésig keverjük.

A megsült, kihűlt piskótát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel. Kicsit hagyunk a krémből, hogy kívülről is be tudjuk fedni vele a tortát. Tetszés szerint díszítjük.

Kiálló csokidarabos dísz:

Egy tálcát beteszünk a fagyasztóba. Utána tetszés szerinti mennyiségű csokit felolvasztunk egy kis edénybe (nem kell hozzá semmi, csak a csoki). Mikor folyós már, akkor kivesszük a fagyról a tálcát és tetszés szerint alakzatokat csorgatunk rá a csokiból. A hideg tálcán azonnal keményre vissza hűl a csoki, és az alakzatok könnyen levehetőek. Ezzel is díszíthetjük a tortát vagy bármilyen süteményt.