Hozzávalók:
Elkészítése:
A tisztított karalábét nagy lyukú reszelőn lereszeljük. kb. 7-8 literes lábasba annyi olajat teszünk, hogy a karalábét meg tudjuk párolni. Ha már összeesett a karalábé, akkor sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint egy kis vegetát és pirospaprikát teszünk rá.
Vízzel felöntjük az edény háromnegyedéig. A szokásos módon húsgombócot készítünk, a rizst félkészre főzzük. Összekeverjük a darált húst, a rizst, a tojás sárgáját a reszelt vöröshagymát, sót, egy kis borsot, majd a forrásnak induló karalábéba tesszük. Lassú tűzön kb. 30 perc alatt teljesen megfőnek a gombócok, feljönnek az edény aljáról.
Ha levesnek akarjuk, akkor a tejfölös habarást vékonyan (kevés liszttel) készítjük el, de ha főzeléket szeretnénk, akkor értelemszerűen több lisztet használunk. Finom pikáns ízt fogunk kapni.
Itt a karalábé szezonja, ehhez a nagyon finom ételhez most tudunk igazán hozzájutni és érdemes kipróbálni.