Hozzávalók:
Fűszerek:
Továbbá:
Elkészítése:
A hozzávalókat előkészítjük, a krumplit megpucoljuk és kisebb kockákra, vagy tetszőleges formájúra vágjuk. A húst is felkockázzunk, én minden féle formájúra és nagyságúra vágtam, hogy izgalmasabban nézzen ki A hagymát felvágjuk, és a fűszerekkel együtt a közelünkbe rakjuk.
A wokba elkezdjük hevíteni az olajat vagy a vajat. Mikor már átmelegedett belerakjuk a felszeletelt újhagymát és megfonnyasztjuk. Miután a hagyma elkészült belerakjuk a felkockázott csirkemellet és nagy lángon elkezdjük pirítani.
Ha a hús elkezd fehéredni és levet engedni, adjuk hozzá a fűszereket, a fűszerpaprika kivételével, ízlés szerint. Hagyjuk tovább pirulni míg el nem kezd több levet engedni, ekkor hozzáadunk egy evőkanál mézet. Jól összeforgatjuk majd kevés fűszerpaprikával megszínezzük.
Hagyjuk még egy kicsit a tűzhelyen ugyanúgy magas lángon, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet és szedjük ki a húst, de úgy hogy a szaftos olaj a wokban maradjon
Újra felkapcsoljuk magasabb hőfokra a tűzhelyet és a wokba rakjuk a már előre felkockázott krumplit. Folyamatos odafigyeléssel addig pirítjuk még szép színt nem kap és át nem sül. Tálalunk és élvezzük.
Nekem fontos egy recept esetében a személyes szabadság. Az arányokkal való játék lehetősége, az ízlés kibontakoztatása. Éppen ezért nem írtam szinte sehová konkrét mennyiséget, vagy utasítást, mert mindenkinek egyedi ízlése van.