Kajszibarackos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kanál tejföl

Töltelék

  • 2 tojás fehérje
  • 6-7 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 50 dkg felkockázott kajszibarack
  • 2 kanál étkezési keményítő

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a 2/3-ad részét kinyújtjuk és egy 24×22 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk. A tojás fehérjét cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a pudingport, az apróra vágott barackot és az étkezési keményítőt.

Összekeverjük és a tésztára egyenletesen elsimítjuk, majd a töltelékre reszeltjük a maradék tésztát. 180 fokos sütőben sütjük, majd amikor kihűlt szeleteljük. Porcukorral és lekvárral díszítjük.