Krumpli cordon bleu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg krumpli sós vízben megfőzve és áttörve
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15-20 dkg liszt (nekem többre volt szükségem)
  • 5 dkg sonka
  • 5 dkg szeletelt sajt

Elkészítése:
Az áttört, langyosra hűtött krumplihoz keverjük hozzá a vajat, a tojást és a liszttel gyúrjuk megfelelő állagúra.

A masszát tegyük lisztezett felületre, formázzuk henger alakúra és vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. Az így kapott két korong közé tegyünk egy korong méretének megfelelő szelet sonkát és sajtot, majd a széleket jól nyomkodjuk össze és süssük szép pirosra forró olajban.