Kapros töltött tök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 zsenge tök
  • 15 dkg darált hús
  • 15 dkg félig főtt rizs
  • 1 tojás
  • 1 vöröshagyma kockára vágva
  • 2 csokor kapor összevágva
  • 2 evőkanál tejföl
  • liszt
  • bors

Elkészítés:
A darált húst összekeverjük a félig főtt rizzsel, a tojással és a megdinsztelt vöröshagymával. Fűszerezzük sóval, borssal és némi kaporral.

A tököt megmossuk, levágjuk a végeit, meghámozni nem kell, mert még zsenge a héja. Hosszában kettévágjuk és kivájjuk a belsejét. Megsózzuk, és az elkészített töltelékkel megtöltjük.

Egy tepsibe szórjuk a kivájt tökdarabkákat, és erre a tökágyra ültetjük a megtöltött tököket. Kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig pároljuk.

A 2 evőkanál tejfölt elkeverjük 1 nagy kanál liszttel, az előpárolt töltött tököket óvatosan kivesszük a tepsiből, a tejfölös habarással összekeverjük a tepsi tartalmát, belekeverjük az összevágott kaprot is, visszatesszük a töltött tököket, és a tepsi mehet vissza 15-20 percre a sütőbe.

Jó étvágyat hozzá!