Hozzávalók: (2 személyre)
Elkészítése:
Minden alapanyagot mossunk meg! Akkor is, ha konzervvel dolgozunk! Szeleteljük fel a hozzávalókat. A hagymát kis olajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a gombát és a kukoricát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk őket együtt. Amikor már kicsit érezzük az étel illatát, adjuk hozzá a paradicsomot is. Pároljuk, amíg kis levet nem enged.
Adjuk hozzá a babot. Kevergetve pároljuk őket kb 1-1,5 percig. Öntsük fel egy kis vízzel. (érzés szerint, a végén úgyis el fogjuk forralni, ha sok lett) Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá majoránnát ízlés szerint.
Főzzük addig, míg be nem sűrűsödik (el nem forrja a felesleges levet), majd adjunk hozzá két kávéskanál csípős fűszerpaprikát, ezzel rottyantsuk össze és tálaljuk.