Sajtos-húsos burgonyagolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 4-5 db főtt burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • 4 ek zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítése:

Kevés olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymát. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük. Majd miután megfőtt leszűrjük, és jól összenyomkodjuk.

A darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymát, az összenyomkodott főtt burgonyát, a tojást, a zsemlemorzsát és ízlés szerint a sót, borsot, és meghintjük pirospaprikával. Jól összedolgozzuk, majd kis golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk.

Bő olajban kisütjük. Miután megsült és kiszedtük, reszelt sajtba forgatjuk