Epres (sütés nélkül)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 db babapiskóta
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszínhab
  • ½ kg eper
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 dl krémlikőr, 1 dl feketekávé
  • Egy zselatin fix

Elkészítése:

A babapiskótákat beleforgatjuk a krémlikőr és a kávé keverékébe. A krémlikőr hozzáadásával olyan lesz a piskóta, mint a rendesen sütött tészta. Nem esik össze.

A mascarponet a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük és hozzáadjuk a tejszínhabot, amelyben elkeverünk egy instant zselatin fixet.

A krém felét rásimítjuk a piskótára, majd rászórjuk a nem túl kis darabokra vágott eperdarabokat. Erre ismét a mártott piskóta jön, majd a krém. A tetejét, szeletelt eperszemekkel díszítjük.