Hozzávalók:
Elkészítése:
Az átszitált lisztet a sóval elkeverem.Az élesztőt felfuttatom 2 dl vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel.Majd tésztát dagasztok a többi hozzávalóval együtt,annyi vizet adjunk hozzá ne legyen ragadós és kemény se a tészta.
Letakarom és hagyom fél órát kelni,ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tíz- tizenöt percet kelni.Majd megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe,ráteszem a tetejét is.
Hagyom 1 órát kelni (ez a kelesztési idő 21-22 fokos helységre vonatkozik),bevágom a tetejét,bekapcsolom a sütőt 230 fokra.Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel,visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe 1 órát sütöm (a sütési idő sütőtől függ,ki kell tapasztalni mert nem egyformák).
Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem.Hagyom kihűlni.
Ha 22 fonál melegebb van akkor figyeljünk arra hogy az utolsó fázisban az 1 óra kelesztési idő lerövidül.Ez a kenyér 24 fokos helységben készült és kb 45-50 percig kelt,és lettem a konyhakőre mert az hidegebb.