Szekszárdi ragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg apróra vágott szalonna
  • 1/2 kg pulyka apró hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • 1 kiskanál piros paprika (elhagyható)
  • 2 teáskanál mustár
  • 4 db főtt tojás

Elkészítése: A szalonna alá kis vizet teszünk, üvegesre pároljuk, majd egy kevés olívával zsírjára pirítjuk. Rátesszük a kockára vágott vöröshagymát, rátörjük a fokhagymát és a csíkokra vágott husit. Fűszerezzük sóval és borssal. Majd puhára főzzük. Ha a hús puha akkor a főtt tojást belekarikázzuk, majd összefőzzük.

Párolt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.