Őszibarackleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt
  • 0,5 l  friss tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • ízlés szerint kristálycukor (1 – 2 evőkanál)

Elkészítés:

A barackbefőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és belevegyítjük. Hűtve tálaljuk.