Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst mossuk, sózzuk a szokásos módon. Összeverjük a mézet, a mustárt és a paradicsompürét, illetve a ketchupot (ha szükséges a cukrot)
A hagymát nagyon apró kocákra vágjuk, majd a keverékbe tesszük és rácsipkedjük a bazsalikom leveleket. Az oldalast a masszánkba tesszük és jól átforgatjuk, majd 10-15 percig állni hagyjuk.
175°C-on készre sütjük. Ha elkészültét a hús, az illata és színe jelzi. Sűrű szaft veszi körül, amiből tunkolni kötelező!! ;)
Minden felesleges folyadék elsül, a szafton kívül csak húsból kisülő zsír található. Plusz zsiradék ebben a receptbe nem szükségeltetik!
Tálalási javaslat:
Burgonya, Rizs
Zöldséges köretek
Friss kenyérrel és zöldségpörkölttel tálaltam.
Zöldbab, újhagyma, kevés kockázott sárgarépa egyvelegéből, melyet hagyományos módon készítettem, ahogy a normál pörkötöket is szokás.
Önálló fogáskánt is helytáll, sőt füstölt húsokkal, főt tojással és tejföllel gazdagítható!
Megjegyezném, a fenti húst leveshúsként árulták de sajnáltam levesbe pocsékolni, mert nagyon húsos, így megsütöttem inkább és nem is bántam meg! :)