Mákos guba torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 db kifli
  • 20 dkg darált mák
  • 1 l tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája

Krém:

  • 1 cs vaníliás puding por
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • diónyi margarin

Tetejére:

  • 1 cs habpor
  • 1,5 dl tej

Elkészítése:

A tejet a margarinnal, cukorral, citromhéjjal feltesszük melegedni épp, hogy csak a margarin elolvadjon. A kifliket összevágjuk. Ráöntjük a tejes keveréket, majd hozzákeverjük a mákot és végül a tojássárgáját is és jól átforgatjuk.

26 cm-es torta forma aljába sütőpapírt vágunk a forma aljához szabva ( ha a kapcsos forma alján marad a torta védjük a kés élétől és nem feltétlenül kell más tálra tenni). A forma oldalát kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. Beleborítjuk a mákos kiflit és 15-20 perc alatt megsütjük.

Kevés tejben kikeverjük a pudingport a cukorral és a többi tejhez öntve csomómentesre főzzük, majd kihűtjük. Ha meghűlt hozzádolgozzuk robotgéppel a margarint.

A habport a tejjel felverjük.

Először a pudingot öntjük a kiflire, majd következhet a hab is.

A kiflik sarkával, cukorba mártott cseresznyével és kevés mákkal megszórva tálaltam, lehűtve.

Tipp:

Tipp: A mákos guba torta készíthető még meggyel töltve, rumba áztatott mazsolával vagy különböző lekvárokkal megkenve. Akár a tetejére is kerülhet meggy, piros torta zselével leöntve. Vagy a tojásoknál megmaradt fehérje kemény habbá verve és sütőben kissé megpirítva is lehet a torta éke! :)