Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott kapor leveleit az üveg aljára tesszük, a fokhagyma felével. A cukkiniket megmossuk. Ha már nem olyan puha a héja, megpucoljuk.
Felvágjuk csíkokba, olyan méretűekre, hogy az üvegbe elférjenek egymáson, annyi helyet hagyva, hogy a répa is kapjon némi helyet. Ha túl nagyok a magok, azokat is eltávolítjuk a közepével együtt. Az üvegbe szánt vizet a répákkal feltesszük a tűre és, ha forr elzárjuk.
Kb. 5 perc múlva, mikor már kissé hűlt kiszedjük a répát és az uborkák mellé állítjuk. A kapor szárait is a zöldségek mellé állítjuk, beletesszük a fokhagyma másik felét is, majd felöntjük a lével, sózzuk és a félbe vágott burgonyával befedjük és egy tányérral letakarjuk.
Ki tesszük a szabadba, közvetlen napfénytől óvva, árnyékos helyre. Másnap kivesszük a burgonyát és harmad napra már el is készül. Ha nincs ilyen nagy meleg, akkor elképzelhető, hogy a burgonyát is tovább kell hagyni és több nap az érés ideje.
Hagyományosan kenyérrel is készíthető, némi odafigyeléssel!
Hűtve kínáljuk!