Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejbe tesszük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut ez a keverék, addig kimérjük a fél kg lisztet, majd a közepébe mélyedést készítünk, és a mélyedésbe sót szórunk. Ide kerül az élesztő is. Kézzel, vagy villával elkezdjük az élesztőhöz keverni a lisztet. Amíg összeáll a tészta, egy kis langyos vizet érdemes hozzáadni. Kb 10 percig dagasztjuk, gyúrjuk. Amikor a tészta szép sima, tálba tesszük, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen kelesztjük fél órát. Két lap tésztát nyújtunk.
A paradicsomokat nem túl vékony szeletekre vágjuk. Ráhelyezzük az egyik kinyújtott tésztára.
A töltelékhez a túrót, a majonézt, a kaprot, a petrezselymet, a sót, fokhagymát, tejfölt, sajtot elkeverjük
A paradicsomokra egy ek tölteléket rakunk, a tetejére még tehetünk sajtot. Ne rakjuk nagyon közel egymáshoz a paradicsomokat.
A másik tésztalappal betakarjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit vizes ujjal összenyomkodjuk, hogy ne nyíljanak szét.
Bő olajban vagy sütőben kisütjük.