Boci szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 cs sütőpor

Túrós részhez:

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 1 citrom héja

Elkészítése:

A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá tejet, az olajat, a kakaóport, majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket verjük habbá és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.

A túrós részhez a túrót keverjük ki a tojással, a kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.

Egy közepes méretű tepsibe tegyünk sütőpapírt és öntsük bele a kakaós masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát a kakaós tésztára.

Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt süssük készre.

Tipp:

Elsőre lehet, hogy soknak tűnik a túrós massza, de nyugodtan tegyük rá!