Hozzávalók:
Ribizlizseléhez:
Elkészítése:
Egy őzgerinc vagy gyümölcskenyér formát kibélelünk folpackkal. A joghurtot elkeverjük a 10 dkg cukorral és a citromhéjjal, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert habtejszínt. A zselatint elkeverjük a 2 ek cukorral, hozzáadjuk a vizet és teljes olvadásig melegítjük (nem forraljuk!). A joghurtos hab kis részével lehűtjük a zselatint, így adjuk hozzá a többi joghurtos habhoz. Az így elkészült joghurtos hab felét a formánk aljára simítjuk, majd betesszük a fagyasztóba dermedni. (A maradék joghurtos habot ne tegyük hűtőbe, míg rá nem tesszük a ribizlis rétegre.)
Elkészítjük a ribizlizselét. A cukrot elkeverjük a zselatinnal, hozzáadjuk a vizet, felolvadásig melegítjük, majd beleszórjuk a ribizlit és a citromhéjat. A ribizlit kicsit megtörjük, hogy megszínezze a zselét. Ha langyosra hűlt, a fagyasztóba tett joghurtos részre rétegezzük, utána ezt is betesszük a fagyasztóba, dermedésig ott tartjuk.
Ha megdermedt, rákenjük a maradék joghurtos részt és ismét visszahelyezzük a fagyasztóba rövid időre, majd áttesszük a hűtőbe. Egy éjszakán át ott is tartjuk. Másnap tálcára borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és ribizlivel, citromszeletekkel díszítjük.
Tipp: Málnával, áfonyával, szederrel, sárgabarackkal vagy eperrel is elkészíthetjük.