Stefánia-vagdalt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg finomra darált sertés comb
  • 4-6 zsemle
  • 5-6 db tojás keményre főzve
  • 3 tojás
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj

Elkészítése:

A húsra ráütünk 3 tojást, rányomjuk a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és pirospaprikával ízesítjük. A zsömléket vízben megmártjuk, kinyomkodjuk és rámorzsoljuk a húsra, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és az aljára egyenletesen elsimítva lerakjuk a húsmassza felét. Erre rárakosgatjuk a főtt tojásokat, majd betakarjuk a maradék húsos masszával. Olajjal megkenjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. másfél óra alatt ropogósra sütjük.