Szilveszteri virslis tésztasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (4 adag)

  • 200 g szarvacska tészta
  • 0,5 fej lilahagyma
  • 2 pár virsli
  • 5-6 db csemegeuborka
  • 1 db konzerv kukorica
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • snidling (vagy újhagyma)
  • bors
  • 100 g majonéz
  • 60 g tejföl

Elkészítés

Tészta és virsli

A szarvacska tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Rövid időre hideg vízzel lehűtjük, elkeverjük az olívaolajjal, és félretesszük.

A virsliket felkarikázzuk, majd forró serpenyőben enyhén megpirítjuk.

Összeállítás

A lilahagymát apróra vágjuk, hideg vízzel felengedjük, majd leöblítjük és lecsepegtetjük, hogy veszítsen az erejéből.

A csemegeuborkát felaprítjuk, a kukoricát lecsepegtetjük. A tésztához adjuk a pirított virslit, a hagymát, az uborkát és a kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a majonézt és a tejfölt. Végül beleforgatjuk az aprított petrezselymet és a snidlinget vagy újhagymát.

A salátát lefedve hűtőbe tesszük, és tálalás előtt hagyjuk összeérni az ízeket.

Tipp

Ha könnyedebb salátát szeretnénk, a majonéz egy részét kiválthatjuk joghurttal. A virslit lecserélhetjük főtt sonkára vagy sült kolbászra is. Tálalás előtt érdemes még egyszer megkóstolni és szükség szerint fűszerezni.