Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemell filé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 4-5 evőkanál szilvalekvár
  • 5-6 szelet bacon
  • szerecsendió

Elkészítése:

Előkészítés

Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk. A legjobb, ha ezt már előző este megtesszük, majd felhasználásig hűtőben tartjuk.

Töltés és sütés

A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk. A hússzeleteket megsózzuk, majd megszórjuk őrölt szerecsendióval. Vékonyan megkenjük szilvalekvárral, az egyik szélükre sorban ráhelyezzük az aszalt szilvákat, majd szorosan feltekerjük.

A tekercseket egy-egy szelet baconbe tekerjük, tepsibe tesszük, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

A sütési idő letelte után eltávolítjuk a fóliát és  a tekercseket meglocsoljuk az alattuk keletkezett szafttal, majd további 15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a bacon szép színt kap.

Tipp

Ha a tekercsek túl vastagok, sütés előtt fogpiszkálóval rögzíthetjük őket. Köretnek jól illik hozzá a burgonyapüré, a párolt rizs vagy egy egyszerű saláta. Hidegen szeletelve hidegtálhoz is jól használható.