Hozzávalók
A tésztához:
A beborításhoz:
Elkészítés
A lisztet lazán elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát körülbelül fél órára hűtőbe tesszük pihenni, hogy kissé megdermedjen. Így sokkal könnyebb vele dolgozni.
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 15 egyforma csíkra osztjuk. Egy-egy csík körülbelül 3 cm széles legyen, és úgy számoljunk, hogy nagyjából 15 szem meggy férjen el rajta.
A tésztacsíkokat végigrakjuk a lecsepegtetett meggyel, majd a két szélét alaposan összecsipkedjük, hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.
Több tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az alsó réteghez egy tepsibe 5 rudat teszünk egymás mellé úgy, hogy összeérjenek, és a tészta illesztése alulra kerüljön. Így a rudak összesülnek, és később könnyebb lesz belőlük felépíteni a „háztető” formát.
Egy másik tepsiben 4 rúd kerül egymás mellé, majd külön megsütjük a 3, a 2 rúdból álló réteget, végül egyetlen rúd is készül a csúcsra.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben rétegenként kb. 15–20 percig sütjük a rudakat, amíg szép rózsaszínűek nem lesznek. Ezután teljesen kihűtjük őket.
Közben a habtejszínt kemény habbá verjük, és előkészítjük a kókuszreszeléket.
Az összeállításhoz egy tálcára tesszük az 5 rúdból álló alsó réteget, megkenjük tejszínnel, majd megszórjuk kókuszreszelékkel. Erre középre ráhelyezzük a 4 rúdból álló réteget, ismét tejszínt kenünk rá, majd kókusszal szórjuk meg.
Ugyanígy folytatjuk a 3 rúdból álló réteggel, majd a 2 rúddal, végül a tetejére kerül az egyetlen rúd. A végén az egész süteményt minden oldalról beborítjuk tejszínnel, és bőségesen megszórjuk kókuszreszelékkel. A tetejét ízlés szerint meggyszemekkel is díszíthetjük.
A süteményt hűtőben körülbelül 2 órát pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a rétegek szépen megpuhuljanak.