Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Továbbá:
Citromos mázhoz:
A tetejére:
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk. Kidagasztjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, és egy 30 × 40 cm-es, vajjal kikent, lisztezett tepsibe fektetjük. Egyenletesen megkenjük szilvalekvárral, majd ráborítjuk a második kinyújtott lapot.
Villával megszurkáljuk a tetejét, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt, szép rózsaszínűre sütjük. Ugyanezt megismételjük a maradék két lappal is. A kisült lapokat teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt lisztes krémet, majd belekeverjük a citrom levét és reszelt héját is.
A krémet a lekvárral töltött lapok közé kenjük, majd a sütemény tetejére citromos mázat készítünk. A porcukrot elkeverjük a citromlével, és annyi forró vizet adunk hozzá, hogy folyós, könnyen kenhető állagot kapjunk. A mázat elsimítjuk a tetején, végül olvasztott csokoládéval vékonyan megcsorgatjuk.
A süteményt egy éjszakára hűvös helyen pihentetjük, másnap szeleteljük és tálaljuk.